Skip to main content

Red Zvonjenja

I. óra 7.15 - 8.00
II. óra 8.05-8.50
III. óra 9.05-9.50

IV. óra

10.05-10.50
V. óra 10.55-11.40
VI. óra 11.45-12.30
VII.óra 12.35-13.20

Raspored

Kalendar škola

Dokumenti

Zakone - Pravilnike

Sport

A heti 2 testnevelés óra és 1-1,5  sportaktivitás óra biztosítja a tanulók számára a kötelező mozgást. Ez  mellett lehetőség van szabadaktivitás csoporton való részvételre. Ezeknek a tevékenységeknek köszönhetően a diáksport fontos bázisa a falu sportéletének.

Az elmúlt időszakban tanulóink igen szép eredményeket értek el belföldi és külföldi  versenyeken egyaránt. Legsikeresebb sportág a női kosárlabda, atlétika, szertorna és labdarúgás. A minisztérium által meghirdetett községi, körzeti, tartományi és országos versenyekre is eljutunk. Büszkén mondhatjuk, hogy volt országos válogatott diákunk az ifjúsági korosztályban, atlétikában.

Az iskolában szervezett verseny, testnevelés és szabadaktivitás óra különösen jelentős szerepet tölt be manapság a számítógép világában. A kevés mozgás hiányában a gyerekek állóképessége gyenge, sajnos ezzel párhuzamosan megjelennek az egészségügyi problémák is. Az iskolában folyó tevékenység önmagában nem tudja megoldani ezeket a problémákat. A tanulónak részt kell vállalnia olyan aktivitásban is mint odahaza a ház körüli munkákban, az utcai játékban, kerépározásban, úszásban. Lehetőség és képesség szerint ajánlatos bekapcsolódni a faluban folyó tevékenységekbe: teke, labdarúgás, tűzoltó, földerítő,tánc…