Skip to main content

Red Zvonjenja

I. óra 7.15 - 8.00
II. óra 8.05-8.50
III. óra 9.05-9.50

IV. óra

10.05-10.50
V. óra 10.55-11.40
VI. óra 11.45-12.30
VII.óra 12.35-13.20

Raspored

Kalendar škola

Dokumenti

Zakone - Pravilnike

IX. diákszínjátszó találkozó

IX. diákszínjátszó találkozó

Az Idős Kovács Gyula Általános Iskola és a Moravicai Értelmiségi Fórum közös szervezésében 2022. április 26-án Bácskossuthfalván/Ómoravicán került megrendezésre a IX. diákszínjátszó találkozó. A találkozón 8 település (Horgos, Kispiac, Csantavér, Topolya, Ludas, Gunaras, Bácsgyulafalva, Bácskossuthfalva) 10 diákszínjátszó csoportja lépett fel, mintegy 110 diák. A találkozón vendégünk volt a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló csoportja, a csantavéri Hunyadi János Általános Iskola diákszínjátszó csoportja, a gunarasi József Attila Művelődési Egyesület Táltos színjátszó csoportja, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola Hetrefülesek csoportja és a kispiaci Móricz Zsigmond Általános Iskolai Tagintézmény színjátszó csoportja, a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Rontom, bontom, alkotom… csoportja és az Idős Kovács Gyula Általános Iskola Muszkuluszok és a Komédiások csoportjai.
A szemlén a csoportok előadásait Mess Attila színművész értékelte. A találkozó nagyon jó hangulatban zajlott. A zsűri nehéz döntés előtt állt a bemutatott produkciókat megtekintve, s hosszas mérlegelés után az alábbi döntést hozta meg:
I.A pletykás asszonyok című előadás. A népmesét a József Attila Művelődési Egyesület Táltos színjátszó csoportja (Gunaras) mutatta be. A darab rendezője, a szövegkönyv összeállítója, a csoport vezetője: Miklós Adél.
II.A szélvári csudavirág című előadás. A magyar népmesét a Ludas Matyi Művelődési Egyesület Galaxis színjátszó csoportja (Ludas) adta elő. A darab rendezője, a zene válogatója, a színpadi mozgás megtervezője: Vörös Imelda.
III.PIPPI című előadás. A darabot a topolyai Művelődési Ház Mosolycsaló csoportja mutatta be. A darab rendezője Mészáros Gábor.
Különdíj: Crazy Story című előadás. Az angol nyelvű darabot a Hunyadi János Általános Iskola diákszínjátszó csoportja mutatta be. (Csantavér)
Legjobb női alakítást nyújtották:
Svetković Lili és Svetković Lara (József Attila Művelődési Egyesület Táltos csoport, Gunaras)
Legjobb férfi alakítást nyújtották:
Kabók Márk (Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület Rontom, bontom, alkotom…csoport, Bácsgyulafalva)
Jenei Áron (Ludas Matyi Művelődési Egyesület Galaxis csoport, Ludas)

Minden fellépő csoport ajándékot kapott: emléklap, édesség (keksz), üdítőital, valamint a különdíjban részesült egyéni szereplők jutalomkönyvet. A fellépő csoportok uzsonnát kaptak, továbbá a kísérő tanároknak frissítő kávét, teát kínáltunk. Szeretnénk még köszönetünket kifejezni a IX. diákszínjátszó találkozó sikeres megvalósításához nyújtott anyagi támogatásért a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárságnak, Topolya Község Önkormányzatának és Bácskossuthfalva Helyi Közösségnek. Továbbá köszönjük Laki Nimródnak a találkozó zenei hangosításához nyújtott önzetlen segítségét!

IX. diákszínjátszó találkozó