Ugrás a tartalomra

Csengetési rend

I. óra 7.15 - 8.00
II. óra 8.05-8.50
III. óra 9.05-9.50

IV. óra

10.05-10.50
V. óra 10.55-11.40
VI. óra 11.45-12.30
VII.óra 12.35-13.20

Órarend

Iskolanaptár

Dokumentumok

Törvények / Szabályzatok

Zene

Énekkar

Az Idős Kovács Gyula Általános Iskolában szakköri tevékenység keretein belül a tanulók énekkarra járhatnak.
Az alsósokból álló kis énekkarba második osztálytól nyerhetnek felvételt a megfelelő zenei hallással és hozzáállással rendelkező tanulók. A nagy énekkart a felsős tanulók alkotják. A 2017/2018-as tanévben a kis énekkar 32, a nagy énekkar pedig 60 tagot számlál. Főként az iskolai rendezvényeken lép a kórus színpadra, de meghívást kapunk olykor a falu rendezvényeire is. Fő programunk az Elsősök avatása és a Májusi koncert, amelyre minden évben lelkiismeretesen készülünk.  Az iskola napja alkalmából tartandó Májusi koncert keretein belül búcsúzunk el ünnepi hangulatban a ballagó énekkarosoktól. Repertoárunk népdalokból, gyermekdalokból, popslágerekből és musical slágerekből áll. Tematikus rendezvényekre oda illő produkcióval készülünk fel.

SuliStar

A Suli hangja elnevezésű rendezvény hagyományát követve iskolánk minden évben alkalmat ad a kis tehetségek bemutatkozására. A SuliStarra énekes, táncos, prózai és egyéb produkciókkal nevezhetnek a tanulók egyénileg, vagy csoportosan. A kategóriánkénti helyezések mellett a közönség is szavazhat az általa legjobbnak tartott produkcióra. A helyezéseket 4-5 tagból álló szakmai zsűri állapítja meg. A tanulókat diplomával és ajándékcsomaggal jutalmazzuk a munkájukért.

SuliStar 1.

A Suli hangja fellépői 2015-ben 

SuliStar 2.

A verseny abszolút győztese 2017-ben

Zenede

Iskolánk együttműködve a Topolyai Zeneiskolával helyszínt biztosít a közös tanulóink oktatására. A zenedébe jelenleg zongora, fuvola és klarinét szakra lehet beiratkozni. A tanulók a zenede koncertjein mutatkoznak be, valamit az iskola rendezvényein is fellépnek.

Hangosítás

Az iskolánk zeneművészeti tevékenységének szerves részét képezik azok a lelkiismeretes tanulók, akik a rendezvényeinken a hangtechnikával kapcsolatos feladatokat látják el. Általában 2-3 fiú felel egy-egy rendezvény lebonyolításáért és 2-3 fiatalabb társuk segédkezik, egyben tanulja a folyamat fortélyait.

Zenekar

Az iskola tanulóinak a 2013/2014-es tanévtől kezdve lehetősége van bekapcsolódni a Bácskossuthfalvi Ifjúsági Fúvószenekar munkájába. Jelenleg 20 tanuló jár hetente próbára, lendületesen készülnek a közös bemutatkozásra. Egyéni produkcióval már többen színpadra léptek a múltban, felébresztve társaik szimpátiáját a hangszertanulás iránt. A tanulók fuvolán, klarinéton, szaxofonon, trombitán, szárnykürtön, tenorkürtön és ritmushangszereken játszanak Horák Réka tanárnő segítségével.

Zenekaros tanulók

Zenekaros tanulóink 2017-ben