Ugrás a tartalomra

Csengetési rend

I. óra 7.15 - 8.00
II. óra 8.05-8.50
III. óra 9.05-9.50

IV. óra

10.05-10.50
V. óra 10.55-11.40
VI. óra 11.45-12.30
VII.óra 12.35-13.20

Órarend

Iskolanaptár

Dokumentumok

Törvények / Szabályzatok

Pedagógus

Az iskolában legtöbb kérdéssel a szülő a tanítóhoz, osztályfőnökhöz fordul, de jó tudni, hogy szükség esetén az iskolapedagógus ajtaja is nyitva áll előtte.

A legnagyobb tévhit a pedagógus munkájával kapcsolatban, hogy az ő jelenlétére akkor van szükség, ha a tanuló valamilyen szabálysértést követett el. Ez a tévhit valószínűleg azzal magyarázható, hogy ez a foglalkozás nem régóta van jelen a mi iskolarendszerünkben. De akkor mi is a pedagógus munkájának a lényege? Egy szóval összefoglalva az együttműködés, a problémák megoldásának együttes keresése diákkal, szülővel, tanárral, az iskolát támogató és segítő intézményekkel.

Mi mindent ölel fel a pedagógus munkája?

Információforrás - ha Ön esetleg nem tudja, mikor van a téli szünet, milyen változások várnak a gyermekére ötödikben,  milyen középiskolai szakok nyílnak…a pedagógus tudni fogja.

Közvetítő a konfliktusokban – amennyiben a tanulók között komolyabb konfliktushelyzet alakul ki, közvetítő szerepben segíti a helyzet megoldását. Mivel kívülálló a konfliktusban, így objektíven látja az eseményeket, s tudja segíteni a gyereket, szülőket a megoldás higgadt módon való megtalálásában.

Tanulási nehézségek – amennyiben nem megy a tanulónak a tanulás, valamilyen tantárgyból elakad, a problémával szintén lehet a pedagógushoz fordulni, aki szükség esetén más szakembereket is bekapcsol a megfelelő megoldás megtalálásához (logopédus, pszichológus).

Tanácsadás – a gyermek felnövése során különféle fejlődési szakaszokon halad át. Ez a szülőt néha váratlanul éri, megijeszti, elbizonytalanítja. Ilyenkor egy szakemberrel való beszélgetés sokat segíthet.